Само в Lupa.bg: Прокуратурата погва Царско село и Локо Сф

Двата тима извъртяха равенство, а отборът на Стойне Манолов профука две дузпи

Спорт
16:10 - 22 Май 2022
14446
Само в Lupa.bg: Прокуратурата погва Царско село и Локо Сф

От утре стартира разследване на два мача в българския футболен елит, научи Lupa.bg. Ще бъдат разпитвани главните действащи лица на двубоя Царско село - Локомотив Сф (1:1), както и на още един съмнителен мач, този между Пирин Благоевград и Ботев Враца, завършил 3:5.

Прокуратурата се е самосезирала за скандала, който се разигра вчера на стадиона на Околовръстното, когато собственикът на Царско село - Стойне Манолов, нахлу на терена в края на мача и започна разправа със своя футболист - Юсуфа Яфа. Тъмнокожият футболист искаше да изпълни дузпата, която беше отсъдена за домакините в добавеното време, но изпълнител трябваше да бъде капитанът Мартин Кавдански. Нервите на Манолов не издържаха и той слезе от трибуните, за да сложи ред.

В първите секунди на добавеното време Железов свири трета дузпа за Царско село. С изпълнението ѝ се зае Юсуфа Яфа, който категорично отказваше да даде топката на друг играч на "царете". Капитанът на тима Мартин Кавдански изключително много се ядоса на действията на Яфа, а след това собственикът на клуба Стойне Манолов нахлу на терена, за да накара Яфа да се откаже от изпълнението, като дори му удари шамар. В крайна сметка Мартин Кавдански би дузпата, но неговият удар бе спрян от вратаря на железничарите Дамян Дамянов.

Преди това, в 44-ата минута Царско село пак получи 11-метров наказателен удар, след като Селсо Рапосо фаулира Лукас Мартинс в наказателното поле. Венцислав Христов обаче също не успя срещу Дамян Дамянов.

Другият двубой, който ще бъде разследван, е между Пирин и Ботев Враца, игран в Благоевград. Двата тима си вкараха общо 8 гола, а врачани спечелиха с 5:3, което им осигури бараж за оставане в елита срещу Етър. Резултатът е съмнителен за спецченгетата, които ще нищят защо се е стигнало до него.

До вчерашното гостуване в Благоевград Ботев имаше отбелязани едва 25 гола в 31 срещи, а на стадион "Христо Ботев" наниза пет във вратата на орлетата.