Само в Lupa.bg: Путин не бил "убиец", а "страшен пич"

Общество
16:00 - 19 Март 2021
11487
Само в Lupa.bg: Путин не бил "убиец", а "страшен пич"

Любопитен нюанс в грандиозния скандал между Русия и САЩ, който е напът да отвори нова Студена война. Преди два дни американския президент Джо Байдън нарече руския си колега „убиец”. Само ден по-късно Владимир Путин му отговори подобаващо, като каза, че както се чувства, така говори.

Геополитическият анализатор Валентин Вацев обаче обясни пред Lupa.bg, че в случая има известно объркване.

„Като отворите речника на urban еnglish – градски английски, „killer” не е човек, който убива. Това по-скоро се превежда като „страшен пич”. 

Общо взето, Путин в екипа на Байдън минава за „страшен пич”. А грешката на Байдън е, че той обърква вътрешния език, на който те си  говорят открито, с външния език. Във вътрешния кръг на Байдън те наистина наричат Путин „страшен пич”, но това е толкова груб израз, че даже като говоря с вас ми е неудобно да го използвам”, обясни анализаторът.

Валентин Вацев подчерта, че този гаф е личен пропуск на Джо Байдън, и припомни, че преди около двайсет дни по същия начин президентът на САЩ е нарекъл Си Дзинпин „thug” – „главорез”. 

„Чудите се защо не спазва разликата между вътрешния и външния език – той е човек с 50-годишен управленски стаж. Хубаво е да имаш 30-годишен стаж, но 50 – това е много над оптимума. Просто е твърде възрастен”, коментира анализаторът.

Според него, ако се вземе решение Байдън да отиде на заслужен отдих и да си играе с внуците, тогава екипът му ще бъде попилян и Камала Харис ще дойде със съвсем нов екип.

"Между другото, Путин веднага му отвърна, и то с руско коварство – пожела му много здраве и го призова на разговор в ефир. А знаете ли, че на Байдън не му разрешават да направи и една пресконференция в залата на Белия дом! Щом не му позволяват това, значи не му доверяват абсолютно нищо, освен сам да си връзва обувките", добави Вацев.