Само в Lupa.bg: "Демократична България" издига Методи Лалов за кмет на София?

Бившият шеф на СРС бил подходящ кандидат за градската десница

Ексклузивно
13:20 - 06 Август 2019
5397
Само в Lupa.bg: "Демократична България" издига Методи Лалов за кмет на София?

"Демократична България" вече води преговори да издигне бившия шеф на Софийския районен съд Методи Лалов за кмет на София, научи ексклузивно Lupa.bg. Няколко високопоставени представители на ДСБ и на "Да, България" са провели разговор с Лалов още, щом той хвърли оставката си и обяви, че се впуска в политиката, разкриха нашите източници. Тази сутрин магистратът обяви и че не изключва възможността да се бори за градоначалник на столицата и да се бори за стола срещу досегашната кметица Йорданка Фандъкова и сочената за нейна основна опонентка Мая Манолова. 

"Не напускам системата, за да се откажа от битката за промяната в нея. Виждам, че такава с работа вътре е невъзможна. Колко съдии и прокурори казват за проблемите в съдебната системата? Единици са тези, които няколко години говорят едно и също", твърди Лалов, срещу когото има няколко сигнала и преписки за произвол на работното място и злоупотреба с влияние като шеф на СРС срещу свои подчинени служителки. 

Междувременно кандидатът за кмет от платформата "Спаси София" Борис Бонев подкрепи Лалов за намерението му да стане нечия номинация за изборите през октомври, като предложи Демократична България да го припознае като свой претедент. Засега обаче общо явяване на местния вот между "Спаси София" и т.нар. градска десница не се предвижда, защото имали различен електорат.