Само в Lupa.bg: "Възраждане" остави членовете си без храна, ГЕРБ тъпче своите с дюнери

Някои от партиите не дадоха дори вода на хората си в изборните секции

Новини
17:15 - 10 Юни 2024
6693
Само в Lupa.bg: "Възраждане" остави членовете си без храна, ГЕРБ тъпче своите с дюнери

Партиите прибират доста средства, след като влязат в парламента, но се оказва, че често не се сещат (или умишлено забравят) своите членове. За предизборните си кампании политиците хвърлят луди пари за реклама, както и за участие в телевизионни дискусии, но вчера за пореден път се оказа, че не всички са толкова съвестни, или са предпочели да приберат отделените средства в своя джоб. Партия "Възраждане", която спечели доста гласове на изборите в неделя, остави своите членове без вода и храна, научи Lupa.bg.

Малко след началото на изборния ден представителите на партията на Костадин Костадинов получили съобщения, че "Възраждане" не се ангажира с организирането на доставка на храна и вода за своите членове в комисиите. При положение, че вчера градусите у нас бяха доста високи, а в такава жега човек трябва да приема достатъчно течности.

"На предишните избори бях от страна на ИТН, тогава пак същото се получи... Сега и от "Възраждане". Толкова ли не можаха да осигурят по една вода и един сандвич?", сподели пред Lupa.bg участник в изборните секции в София.

Е, този път от ИТН не бяха забравили своите хора, давайки по водичка и сандвич.

За разлика от горепосочените партии, ГЕРБ бяха далеч пред всички - както във вота, така и в обгрижването на своите членове в комисиите.

На два пъти в изборния ден хора разнасяли големи дюнери и айрян - един път за обяд, а също и за вечеря. Разбира се, към всичко това е по една голяма минерална вода.

Менюто на останалите партии доста наподобяваше това на ИТН - стандартно пакетиран сандвич и голяма вода, но най-много се открояваше кетърингът на ПП-ДБ, който включвал кутия, пълна с няколко неща, включително плод и сладко изделие.

И въпреки всичко, членовете постоянно се оплаквали, че това не е достатъчно за дълъг изборен ден, а още повече, ако се наложи някои от тях да останат до по-късно, или да ходят на местата за предаване на протоколи и матирали, където се чака още десетки часове.

Някои от представителите на партиите в избирателните секции се бяха заредили с обилно количество кафе, напитки и храна от вкъщи, тъй като на доста от местата трудно се излизало дори за по цигара, особено в най-натоварените места в София.