Само в Lupa.bg: Румен Радев купи картина на социално слабо дете

Цветомира Селянова впечатли президента с творбата си

Новини
20:30 - 26 Септември 2024
3469
Само в Lupa.bg: Румен Радев купи картина на социално слабо дете

Картина на 18-годишно момиче от Велико Търново, което живее на социални помощи, ще украсява президентството, научи Lupa.bg. В центъра на платното е изобразено момиче с балони, а около него на цветен фон –предмети, символизиращи приятните и светли страни на живота: цигулка, книга, мъфин и въртележка в лунапарк. Картината се казва „На крилете на мечтите”. Неин автор е Цветомира Селянова – момиче, което произхожда от бедно семейство и разчита на помощи, за да свързва двата края.

Платното на момичето

Платното е част от благотворителна изложба под надслов „Мечтите спасяват”, организирана от Движението на българските майки в столичната галерия „Нирвана”. Цената, на която е предлагана, е 150 лева, но източници на Lupa.bg съобщават, че държавният глава се е бръкнал по-дълбоко, за да я купи. Точно с колко, не се уточнява, но е завишил сумата, защото парите ще отидат директно при момичето, за да подпомогнат развитието му.

По стечение на обстоятелствата платното е било последното, останало непродадено след откриването на изложбата миналия вторник. Тогава в галерията бяха изложени 21 картини на деца с проблеми – израснали в институции, живеещи със социални помощи или преминали през тежки заболявания. Всички те бяха нарисували мечтите си и само за няколко часа повечето творби намериха своите нови притежатели. Картината на Цветомира е купена ден по-късно от представител на Румен Радев, тъй като самият президент участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН в САЩ. „Това момиче цял живот ще може да разказва, че творбата му е при президента!”, радват се организаторите на изложбата.