Само в Lupa.bg: Ружа Игнатова гепила 8 милиарда евро!

Личности
13:13 - 08 Юни 2022
16669
Само в Lupa.bg: Ружа Игнатова гепила 8 милиарда евро!

Най-известната българска по света – русенката Ружа Игнатова, е завлякла не 4, а 8 милиарда евро със своята менте виртуална валута OneCoin! Това разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник, близък до разследването, което върви срещу криптоизмамницата.

Според официалните данни клиенти от цял свят са поверили повече от 4 милиарда евро на Ружа, обръщайки ги във виртуални пари с цел бързо забогатяване. Неофициално обаче се знае, че поне още €4 милиарда са вложени в OneCoin от руски олигарси и кокаинови крале от цял свят в опит да изперат престъпното имане.

Заради колосалната далавера, определяна и като „грабежа на века”, Ружа Игнатова изчезна. Първоначално се смяташе, че е „нахранила рибите” и така следите към организаторите на OneCoin схемата са заметени.

Lupa.bg, обаче, вече разкри, че свърхбогатата мошеничка е жива и здрава в Дубай с променена с пластични операции визия и самоличност. Сега източникът ни уточни, че в Обединените арабски емирства Игнатова се спотайва с под чужда самоличност с аржентински паспорт – любимият на мафиотите от световен калибър, криещи се от правосъдието.

Като допълнителна гаранция за своята безопасност Ружа Игнатова наела супер охрана – бойци от израелска спецслужба.

Близо петилетка от българката няма и следа. На 25 октомври 2017 г. пухкавата Ружа, завършила магистратура по икономика в университета в Констанц и защитила докторантура по право в Оксфорд, се качи на самолет от София за Атина и изчезна.

Оттогава е в неизвестност и се издирва. Междувременно европейската полицейска организация „Европол” обяви награда от 5000 евро за информация, която може да допринесе за разкриването на местоположението ѝ и в крайна сметка подпомогне залавянето на незаконната милиардерка.

С изнесените данни за Ружа Игнатова Lupa.bg отново настоява да си получи наградата.