Само в Lupa.bg: Скандалният Левон Манукян си купил къща в Гърция за 200 000 евро

Диригентът-аферист разправял, че е изкарал парите с продуциране на естрадни албуми

Култура
17:56 - 03 Октомври 2024
11099
Само в Lupa.bg: Скандалният Левон Манукян си купил къща в Гърция за 200 000 евро

Директорът на театъра и филхармонията в Разград Левон Манукян доскоро беше уважаван член на родните арт среди с куп приятели сред водещите ни сценични изпълнители. Оказа се обаче, че диригентът е въртял брутални измамнически схеми и е източил над 1,7 млн. държавни пари. Че зад усмивката на скромния музикант нещо намирисва, хората от близкия му кръг надушили още през пролетта, научи Lupa.bg.

"Лево е много скромно момче, освен директорската работа си има и частен оркестър, но никога не е свирил за пари. Едва намираше средства да записва експериментална музика, ходеше с опърпани дрехи в името на изкуството", разказа ни познат на Манукян.

Изведнъж Левон шокирал познатите си, когато напролет броил 200 000 евро кеш за огромен имот в гръцко село, близо до Кавала.

Тони Димитрова не може да повярва, че дружката й Левон Манукян се оказа измамник на едро

"Питахме го на шега откъде е изкарал такива пари, да не е сменил филхармонията с пътищарство. Той само се усмихваше и разправяше, че е получил дивиденти от продуцентската си работа по албуми на Руслан Мъйнов, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Йорданка Христова, Милица Гладнишка, Васил Петров, Орлин Павлов. А то каква била работата", разказва нашият източник.

В момента Манукян е с повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Той бе пуснат от ареста под гаранция от 50 000 лева. Манукян бе търсен многократно от репортер на Lupa.bg, но е изключил телефона си.

Според прокуратурата близо 1,7 милиона лева са източени от Министерството на културата по схема с фиктивни назначения, чрез които Левон е плащал по 25 бона на сервитьорки и хамали.