Само в Lupa.bg : Слави служил във връзкарско поделение

Политика
18:00 - 10 Май 2021
11609
Само в Lupa.bg: Слави служил във връзкарско поделение

Лидерът на Има такъв народ и настоящ депутат в най-краткия парламент Слави Трифонов е служил във "връзкарско" поделение, разкриха източници на Lupa.bg. Противно на очакванията Трифонов не е успял да се пребори за казарма край родния Плевен, а е бил разпределен в София.

Негови колеги разказват, че през 1985 г. той влязъл в соченото от провинциалисти тогава за много страшното формирование на т.нар. осмаци (в.ф. 80000 преди да бъде преименувано на 32070 - б.р.), но бил приятно изненадан от облекчените наряди, които се давали там. Това е 66-ти отделен автотранспортен батальон, който в миналото през Втората световна война е бил в състава на войските в Беломорието и Сърбия. 

Според запознати нарядите, които давали в двугодишната казарма, били доста леки - 24 на 24 часа, а ученията били кът. Отпуски се давали лесно, а много от тогавашните колеги в униформа на Трифонов си наели квартири в столицата и само "прескачали" за проверки до формированието.

Единствено наказанията били доста строги - например, за неизпълнение на задължение арестът бил 3 дни, за неспазване на указания на командир - 5 денонощия и т.н. Самият Трифонов, разказват, рядко бил в нарушение, но все пак в книжката си имал няколко порицания, предимно за закъснения. 

Миналата година един от началниците му - бившият командир на мотострелковия взвод в охранителната рота полк. Милен Русев, стана зам.-шеф на НСО, която е на подчинение на президента Румен Радев. 

На основната снимка: Политикът в Кербала, Ирак с наш рейнджър