Само в Lupa.bg: Слави Трифонов вади 4 милиона за изборите

Актуални новини
18:45 - 28 Септември 2020
14321
Само в Lupa.bg: Слави Трифонов вади 4 милиона за изборите

Нечувано скъпа кампания за предстоящите парламентарни избори се кани да направи лидерът на "Има такъв народ" и дългогодишен шоумен Слави Трифонов, научи Lupa.bg. Дългия се готвел да извади над 4 милиона лева, за да обезпечи структурите си по места, които той от седмици активно гради. За сравнение, за последните местни избори управляващата партия ГЕРБ, която се радва обикновено на около 1 милион гласа, се бръкна с цели 2 милиона лева.

Трифонов обаче изчислил със своите юристи и счетоводители изключително прецизно каква сума ще е нужна и за участието в националния вот, и за издръжката на телевизията, като всичко било базирано на потенциални 500 000 гласа, които партията му да получи. Върху този фундамент стъпвали и разчетите за кампанията. При 8 лева субсидия за всяка електорална единица, Трифонов не само ще влезе в Народното събрание като трета политическа сила, но и ще се сдобие с общо 16 милиона лева суха държавна пара от субсидията за следващите 4 години, без да се броят даренията и членският внос. 

Половин милион гласа пък бил абсолютният минимум за Трифонов, като социолозите в момента, далеч назад във времето от вота, му гарантират между 11 и цели 18 на сто от всички гласували на парламентарните избори. Не е изключено учиндолецът да разбие очакванията и сценариите и да се озове в Народното събрание с 40-50 депутати от първия път, което би му гарантирало и доста солиден приход. 

Зад кулисите на телевизията му се коментира и че той многократно бил заявявал готовност да извади лични свои средства, за да обезпечи структурите си по места, както и лично да се заеме с тегленето на подходящ заем, който само в рамките на следващата година да изплати. В същото време от антуража му говорят, че с влизането на Има такъв народ в пленарната зала ще се прекрати и платеното гледане на канала му, заради което хиляди вече се отказаха да натискат с дистанционните бутоните "78".