Само в Lupa.bg: Слави заличи офшорката си

Трифонов вече не ползва "Фулмър ентъртеймънт", сам продуцира шоуто си

Актуални новини
19:07 - 27 Юни 2019
42406
Само в Lupa.bg: Слави заличи офшорката си

Слави Трифонов е заличил следите към офшорката, която дълги години се водеше собственик на фирмата му „Седем Осми”, установи Lupa.bg. Преди някоко месеца шоумен №1 е придобил контрола върху компанията си и сега вече той е официален собственик на дружеството. Негов съдружник с много малък процент – 1, е продуцентката Диана Младенова.

Повече от 15 години дружеството, стоящо зад шоуто, бе собственост на офшорката „Фулмър ентъртейнмънт", регистрирана в американския данъчен рай - щата Делауеър. Анонимната фирма се появява през 2004 г. покрай заем от друго чуждо дружество и на практика се оказва собственик на целия суперпечеливш бизнес на Слави.

Малко по-късно депутати от „Атака“ подадоха сигнал срещу Трифонов, че целта на врътката е укриване на данъци. В документа до парламентарната комисия за борба с корупцията от 2008 г. се твърдеше, че чрез сложна схема се завишават с милиони разходите, което пести от дължимите данъци. Покрай скандала стана ясно, че офшорката на Слави е регистрирана на адреса, където са и фирмите на сикаджиите Братя Маргини. Проверката в Народното събрание и НАП в крайна сметка не установи нищо нередно. Използването на офшорна фирма е напълно законно, друг е въпросът дали е морално, тъй като по този начин се избягва плащането на данъци.

Явно Слави е преценил, че в новото си амплоа на будна обществена съвест и потенциален политически брокер не е особено имиджово компанията му да е офшорка. Затова е откупил обратно фирмата „Седем Осми”, чрез която продуцира шоуто си.