Само в Lupa.bg: Софиянски громи Мая в ефира на БСП телевизията (ВИДЕО)

Кандидатката на БСП за София била агресивна, нямала аргументи, щяла да се съюзи с ГЕРБ

Ексклузивно
12:40 - 07 Октомври 2019
46096
Само в Lupa.bg: Софиянски громи Мая в ефира на БСП телевизията (ВИДЕО)

Чутовен гаф допуснаха пиарите на БСП и ръководството на партийната телевизия БСТВ в разгара на предизборната кампания. Става въпрос за участието на бившият кмет на София Стефан Софиянски в ефира на частния национален канал в неделя привечер. Той бе гост на предаването "Гласове" по покана на водещия Явор Дачков, където избухна с изявлението, че никога не би гласувал за Мая Манолова. Екс кметът от СДС и основател на Съюз на свободните демократи се изцепи против кандидатурата на бившата омбудсманка, подкрепена от БСП.

"Вижте, аз винаги съм бил десен. И никога няма да гласувам за Мая Манолова. За съжаление, разочарован съм силно и от г-жа Фандъкова и за нея няма да гласуваме. Ние няма как да гласуваме за Манолова, дори и това да е знак към ГЕРБ - това не е достатъчен аргумент. Не е необходимо да сменяме едно статукво със същото статукво. Мая Манолова е агресивна, но няма качества да бъде кмет на София", хвърли бомбата Софиянски. С него предизвика гнева на симпатизантите и на Манолова, и на БСП, не към себе си, а към ръководството на телевизията. 

"Вместо да правим кампания, вместо да подкрепяме нашия кандидат, макар и независим, ние даваме трибуна на десни, които го плюят, а плюият и партията ни", възмутени са и членове на пленума. 

Водещият Дачков дори не прави опит да прекъсне Софиянски в експозето му срещу Мая Манолова и го оставя да довърши тежките си критики спрямо нея: 

"Тя не познава града, нека сме наясно. Която и от двете да бъде избрана - Манолова или Фандъкова, обликът на града няма да се промени", добавя Софиянски и още повече вдига градуса на напрежението, като допуска и сценарий, при който в един момент най-вероятно Манолова би се съюзила с ГЕРБ, ако стане кмет.