Само в Lupa.bg: Стефан Софиянски заряза старото Волво, яхна червен джип

Бившият кмет не може да се напъха в седан, болят го краката

Политика
17:41 - 02 Март 2023
7123
Само в Lupa.bg: Стефан Софиянски заряза старото Волво, яхна червен джип

Повече от десетилетие столичани бяха свикнали да виждат бившия си кмет Стефан Софиянски да обикаля из града с вехта лимузина Волво на годините на малката му щерка Димана. Бдителен репортер на Lupa.bg обаче видя днес, че екс премиерът е подновил автопарка си - той е останал верен на шведската марка, но вече яха яркочервен джип ХС60.

И това возило не е чисто ново, но хваща окото. Втора ръка подобен тузарски модел се харчи за около 60 000 лева в момента. Злите езици шушукат, че иначе почитателят на старите коли Софиянски е бил принуден да извади някой лев по здравословни причини.

72-годишният политик имал проблеми с краката и му било все по-трудно да се сгъва и разгъва, за да се побере в лимузина. По тази причина трябвало да си купи джип, където се намърдвал безпроблемно с една крачка.

Иначе актуалната новина около Софиянски е, че партията му ССД оттегли подкрепата си за недоносчето "Български възход" в навечерието на парламентарните избори на 2 април. Причината - "както липсата на стратегия, ясни идеи и перспективи от страна на досегашните ни партньори за развитието на страната, така и по отношение на приоритетите за работата на парламента", заявиха хората на Софиянски.