Само в Lupa.bg: Телевизията на Слави е пред фалит

Общество
17:30 - 16 Август 2021
17405
Само в Lupa.bg: Телевизията на Слави е пред фалит

Телевизията на Слави Трифонов "7/8 ТВ" е пред фалит заради масов отлив на рекламодатели и абонати в последния месец, алармира пред Lupa.bg маркетингов специалист, работещ в медията на Дългия. Въпреки че тарифата за гледане на кабеларката е само 78 стотинки на месец, от медията били силно разтревожени, че през летния сезон, при това в горещите политически месеци, в които Има такъв народ на учиндолеца присъства в огромна част от новините, зрителите не просто не се увеличавали, а драстично намелели.

Част от приходите паднали и малко преди предсрочните парламентарни избори, когато Трифонов "отпусна" безплатно гледане на оскъдната си програма, за да получи допълнителна агитация чрез малкия екран. 

Прави впечатление и сериозният срив на тарифите за реклама, обявени в "Левски-Г", където са студията на "7/8 ТВ". Втори пореден месец Трифонов е принуден да ги свие до критичния минимум в опит да привлече нови търговски съобщения, засега безуспешно. 

Ако през юни най-евтиният спот е бил 94 лева в отрязъка от 07,00 до 12,45 часа, когато кабеларката излъчва само повторения на вечерните си предавания, сега той е 75. 813 лева пък са стрували 30 секунди в праймтайма на Трифонов преди месец, а сега се търгуват за 20 на сто по-малко - за 750.