Само в Lupa.bg: Това ли е лабораторията, в която премиерът привиква депутати на Слави?

Политика
12:32 - 10 Юни 2022
9155
Само в Lupa.bg: Това ли е лабораторията, в която премиерът привиква депутати на Слави?

Че премиерът Кирил Петков действително е започнал да сондира потенциални депутати от партията на Слави Трифонов за подкрепа за т.нар. "правителство на малцинството" след развода, който ИТН поиска от коалицията, се разбра от адаша му - варненския избраник Кирил Симеонов, по-известен като Киро Брадъра (заради участието му в едно от изданията на култовото риалити шоу - б.р.).

Една подробност обаче смути и депутатите, и обществеността - че Петков го е поканил за рандеву не къде да е, а в "някаква лаборатория или нещо такова". 


Брадърът не се притесни да разкрие явката 

По информация на Lupa.bg става въпрос за огромно хале с биотехнологични апарати от последно поколение в квартал "Христо Смирненски" в София, където се произвеждат пробиотиците на премиера - с бактерия, отгледана върху цвят от кокиче. 

Голямата лаборатория е мястото, откъдето министър-председателят дистрибутира "Провиотик", заради която имаше съмнения, че е причината да поеме управлението на Българската агенция за безопасност на храните "на ръчна", като я извади от състава на Министерството на земеделието (БАБХ е институцията, разрешаваща и контролираща пазара на хранителните добавки у нас - б.р.). 

Въпросната лаборатория е собственост на фирмата "Генезис лаборатории ООД" със седалище на ул. "Скитник" в квартала, като декларира впечатлавящ капитал, оборот и печалби през последните години, надхвърлящи няколко милиона лева. Официално в нея работят 11 души, а собствеността е поделена между Александър Кондратенко, дъщеря му Яна, и един от шефовете на транспортна фирма за международни превози "Виготранс". 

Иначе официално "Провиотик" се управлява от маркетингова агенция, за която Lupa.bg вече писа със собственик Владимир Жеглов (основателят на Дир.бг - б.р.). 

Не е ясно защо Кирил Петков е избрал халето в периферията на центъра, вместо някоя от безбройните зали и стаи на "Дондуков" 1, за да се среща с депутати и да ги увещава да не тикат страната към нови предсрочни избори.

Показателно обаче е, че микробиологът проф. Андрей Чорбанов (също депутат от групата на ИТН) в четвъртък намекна, че бизнесът, както политиката на премиера, бил сенчест: 

"А ти, Кириле? Познаваме се от години, макар и да не можеш да се сетиш откъде. Някога, в Шератон ни представяше форма за бизнес с биопродукти, но не е сега момента да го коментирам. Нямаш идея какво смятам за начина, по който представяш и управляваш държавата...", написа той във фейсбук профила си в епицентъра на труса в управленския съюз.