Само в Lupa.bg: Удрят ни с бензина в пика на сезона

Новини
16:30 - 13 Август 2019
14509
Само в Lupa.bg: Удрят ни с бензина в пика на сезона

Голяма верига бензиностанции удря безпардонно клиентите си с литража на горивата в сезона, когато те са най-скъпи, алармираха читатели на Lupa.bg. Столичанин заредил бензин тази сутрин на един от изходите на града в посока Черноморието и открил с изненада на касата, че е заплатил цели 47 литра бензин, при положение, че фабрично резервоарът на колата му побира едва 45.

Нещо повече, мъжът бил сащисан и от факта, че дори индикаторната му лампа на таблото за резервното гориво не била светнала все още към момента на зареждането. Обикновено тя започва да свети тогава, когато в резервоара са останали средно между 5 и 7 литра гориво. Това означава, че той е бил "изпържен" с не по-малко от 9 литра бензин или по днешната цена на веригата - с над 20 лева. 

Всеки ден на тази станция зареждат стотици автомобили. Тя обаче далеч не е единствената, лъжеща за обема на течността. Същото се случи и на дама от Перник, която зареди на входа на столицата преди седмица и успя да побере цели 83 литра нафта в иначе нескромния си 70-литров резервоар. При нея загубата е от цели 27 лева.