Само в Lupa.bg: Уличената в кражба счетоводителка на затвора в София връща пари

Общество
17:20 - 19 Април 2022
4211
Само в Lupa.bg: Уличената в кражба счетоводителка на затвора в София връща пари

Главната счетоводителка на Централния софийски затвор Десислава Любомирова, която бе проверявана за кражби, е възстановила част от липсващата сума от служебната касата, съобщиха пред Lupa.bg от Министерство на правосъдието.

„Г-жа Любомирова е възстановила левовата равностойност на липсваща сума от 300 евро в касата на Териториално поделение – гр. София на Държавно предприятие „Фонд Затворно дело“, посочиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Срещу нея е започнало досъдебно производство и тя е напуснала работа. Освободена е по Закона за държавния служител, който позволява това.

„Със заповед от 13.04.2022 г. на министъра на правосъдието на основание чл. 105, ал. 1 и ал. 2 от ЗДСл, по искане на държавния служител едностранно е прекратено служебното правоотношение на г-жа Десислава Любомирова – главен счетоводител в затвора в гр. София, считано от 18.04.2022 г.” , обясниха от ведомството на Надежда Йорданова.

По информация на медията ни Десислава Любомирова е вземала пари от касата на зандана, както и от затворници. Тя е конфискувала вещи на лишени от свобода, които е било забранено да внасят в килиите си, след което ги е продавала на заложни къщи, твърдят нашите източници.

По информация на медията ни сигнал срещу главната счетоводителка на затвора, която е и шеф на ДП „Фонд затворническо дело“, е подал правосъдният министър Надежда Йорданова.