Само в Lupa.bg: Волгин се оженил тайно, съпругата търси апартамент в Брюксел

Половинката на водещия Даниела Големинова ще води предизборни студия в БНР

Новини
15:15 - 11 Април 2024
12018
Само в Lupa.bg: Волгин се оженил тайно, съпругата търси апартамент в Брюксел

Бъдещият евродепутат Петър Волгин вече е в отпуск заради предизборната кампания и вече не е водещ на предаването „Политически НЕкоректно”, като зад микрофона ще го замества колежката му Силвия Великова.

Впрегната в битовите усилия на задаващата се тежка политическа кариера пред радиоводещия обаче е съпругата му Даниела Големинова, която също е журналист в БНР, разбра Lupa.bg. Носи се слух, че дамата вече е ходила в Брюксел с евродепутата Иво Христов, за да оглеждат апартаменти, т.е. семейството е наясно, че Волгин няма как да не успее да влезе в Европарламента и вече се гласи за преселване в Белгия.

В радиото се говори усилено, че тъкмо жената на Волгин ще води предизборни студия в ефира, което е меко казано, смущаващо, и би могло да се тълкува като конфликт на интереси.

Любопитен слух е, че Петър Волгин и Даниела Големинова са официално семейство съвсем отскоро, от не повече от месец, но пропуснали да афишират щастливата новина и не почерпили и по един бонбон. Макар че носят халки, Волгини избягват да се афишират като законна двойка. Тъй като се знае, че от десетина години живеят под един покрив и имат две деца, някои се питат да не би бракът да има нещо общо с пътя към Брюксел.

Иначе прочутият водещ в националното радио е номиниран официално за евродепутат от регионални организации на "Възраждане" и вече е излязъл в платен отпуск. 

Подобна ситуация не е прецедент за обществената медия, защото и друг път служители на радиото са участвали в политически кампании и дори са напускали работа заради политическа кариера. 

Номинирането на Волгин за евродепутат стана на фона на лавина от критики към него, че използва ефира на БНР, за да разпространява проруска пропаганда. През 2022 г. той беше наказан дисциплинарно от радиото за разпространяване на невярна информация. През 2023 г. пък СЕМ съобщи, че е идентифицирал "усещане за пропагандни внушения" в предаването му "Политически НЕкоректно".