Само в Lupa.bg: Юрий Асланов акостира при Мая

Политика
16:30 - 24 Февруари 2021
4944
Само в Lupa.bg: Юрий Асланов акостира при Мая

Социологът Юрий Асланов окончателно загърби БСП. До Lupa.bg достигна слухът, че един от ветераните на съвременната социология у нас вече работи в полза на Мая Манолова.

Дълги години Асланов правеше социологически проучвания по поръчка на столетницата и почти всяка предизборна кампания червените бяха клиент на неговата агенция „Афис”. За последно той беше ангажиран от БСП на изборите за европейски парламент през 2019 г.

Юрий Асланов даже беше член на Изпълнителното бюро на БСП. В края на 2016 г. обаче, малко след като Корнелия Нинова оглави партията, той напусна ръководния орган на социалистите. Оттогава досега социологът не крие критичните си забележки към политиката на столетницата. Точно това е и една от причините той да скъса отношенията си с БСП и по-специално с лидера на партията – Корнелия Нинова.

От разлъката на социолога с БСП обаче се възползвала Мая Манолова. Източници на Lupa.bg посочиха, че в последно време Асланов работел изключително в нейна полза. Последните сондажи на „Афис” напълно доказват тази теза – според агенцията най-одобряваният политик у нас е не кой да е, а именно лидерът на „Изправи се.Бг”.

Според „Афис” Манолова е на първо място с 26,2% обществено доверие, следвана от премиера Бойко Борисов с 25,5 на сто и Слави Трифонов с 24%.

След тях остават Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов. Любопитното е, че социологическата агенция на Юрий Асланов е единствената, която дава такава главоломна преднина на Мая Манолова.

Междувременно Манолова обяви, че "Изправи се.Бг" е единствената платформа за подкрепа на обикновените хора. "Не работим за елита. На предстоящите избори ще има огромни изненади за Борисов, за партийния му кръг и за всички на „топли местенца“, назначени от ГЕРБ", загатна тя.