Само в Lupa.bg: Затварят частната ясла с изгореното детенце

Общество
09:20 - 09 Юли 2019
12799
Само в Lupa.bg: Затварят частната ясла с изгореното детенце

Частната ясла с детето, което бе оставено само над 2 часа на люлка на Витоша и едва не колабира в силното слънце, за което Lupa.bg първа писа преди дни, затваря врати.

Оказва се, че заведението не е регистрирано никъде, управителката няма право да отглежда деца, а присъствието им там е напълно незаконно. От Държавната агенция за закрила на детето потвърдиха тази сутрин пред Нова телевизия, че "студио Пипи"  работи на ръба на закона и управителката му върши близо до криминалната дейност.

Нито образователното министерство, нито друг орган знаят за съществуването на частната "ясла", в която десетки родители на малчугани на възраст от 2 до 12 години ги поверяват на мними лелки.

От ДАЗД са сезирали общо 8 институции за въпросното заведение, включително столичния кмет Йорданка Фандъкова. В разговор на инспектор с управителката на заведението, тя твърдяла, че това е студио, в което се гледат деца на нейни близки и познати, въпреки че има обявен ценоразпис. Въпросната не е регистрирана и по търговския закон. Предстоят проверки от полицията, регионалната здравна служба и агенцията за безопасност на храните. 

Снимка: Деца, поверени на управителката на незаконната ясла "Пипи". Фотосът е нейно дело и циркулира свободно из интернет пространството