Самотна и изцедена: Кралица Камила грохна, излиза в почивка

Съпругата на крал Чарлз е била на 13 официални срещи, здравето й се влошава

Новини
18:15 - 04 Март 2024
9213
Самотна и изцедена: Кралица Камила грохна, излиза в почивка

Кралското семейство в Лондон наистина го закъса. Кралица Камила, върху която паднаха тежки задължения заради болестта на крал Чарлз, не издържа на напрежението и излиза в едноседмична почивка.

В продължение на седмици Камила изпълнява сама всички ангажименти на монархията, замествайки съпруга си крал Чарлз III, който се лекува от рак, пише DailyMail, като се позовава на източници в двореца. 

Според британски медии кралицата-консорт е присъствала на 13 официални срещи сама или като глава на семейството, включително и да представлява “фирмата” на годишнината от смъртта на гръцкия крал Константин - кръстник на Чарлз, след като престолонаследника Уилям се оттегли по неуточнени “лични причини”. 

Здравето на Камила изглежда също тревожи кралските наблюдатели и медиите поради темпото на нейната институционална програма, товара от отговорности и емоционални притеснения, натрупани през последните седмици на нейните 76 години.

Сега дневният ред на Камила е ясен до Деня на Британската общност, който се празнува на 11 март, и източници предполагат, че вероятно самият суверен е настоял жена му да си вземе няколко дни почивка. 

Източник от двореца заяви пред Sunday Times, че кралицата-консорт наскоро е била „окуражена от обществото“ да поеме юздите на кралското семейство.

„Въпреки че не е очаквала да се окаже в позицията на лидер на семейството, кралицата е абсолютно готова да направи всичко необходимо за институцията, която представлява, тоест монархията”, пише медията.