Съперниците: Англия сложи петица и на Косово, Чехия си върна второто място с класика над Черна гора

Британците почти си гарантираха първото място, останаха други въпросителни

Спорт
11:54 - 11 Септември 2019
1369
Съперниците: Англия сложи петица и на Косово, Чехия си върна второто място с класика над Черна гора

Англия победи поредния си съперник в квалификационната Група "А" и до голяма степен вече си подсигури класирането за Европейското първенство през следващата година.

След като преди няколко дни "трите лъва" отбелязаха четири гола на България, сега селекцията на Гарет Саутгейт разкъса Косово с 5:3 на "Сейнт Мери". За трети път в тези квалификации играчите на Гарет Саутгейт отбелязват по пет гола на своите съперници. Единствено България се размина с по-малко.

Двубоят в Саутхемптън започна с гол за гостите - Валон Бериша наказа груба грешка в отбраната на Англия в 34-та секунда.

Поданиците на кралицата отговориха много бързо и до почивката вече водеха с 5:1 след попадения на Рахийм Стърлинг (8'), Хари Кейн (19'), автогол на Мергим Войвода (38') и дебютни голове на Джейдън Санчо (44', 45').

След паузата Косово отбеляза две попадения в рамките на шест минути - в 49-та Бериша се разписа за втори път, а в 55-та Ведат Мурики намали до 3:5, за разлика от Хари Кейн пък пропусна 11-метров наказателен удар за домакините.

Така след четири изиграни мача англичаните имат 12 точки и голова разлика 19:4.

Косово сдаде второто място на Чехия, която изненадващо победи с 2:1 преди няколко дни. Това бе и първа загуба в кратката история на националния отбор на косоварите, които бяха в серия от 15 мача без загуба, откакто страната стана пълноправен член на ФИФА и УЕФА.

От своя страна Чехия записаха класическо 3:0 над Черна гора в Подгорица.

Попаденията за гостите отбелязаха Томаш Сучек в 54-та, Лукаш Масопуст в 57-ата и Владимир Дарида от дузпа в 95-ата минута.

Черна гора остава на дъното на класирането с 2 спечелени точки до момента.