Съпругата на Левиев: Милчо не би искал да плачем

Маестрото беше олицетворение на свободния дух, сподели Иван Лечев

Общество
14:40 - 18 Октомври 2019
2722
Съпругата на Левиев: Милчо не би искал да плачем

"Утре сутрин няма да плачем, ще се радваме на това, което ни е оставил. Милчо не би искал да плачем", сподели по време на поклонението в зала "България" съкрушената съпруга на маестро Левиев - Вики Алмазиду.

С Левиев я свързваше не само любов, но и блестяща творческа дейност, когато и двамата дават най-доброто от себе си. 

"Милчо Левиев, както посочи и композиторът Георги Арнаудов, беше олицетворение на свободния дух", каза китаристът Иван Лечев. По думите му той е дал на всички българи увереността да осъзнаят, че всеки от нас може, стига да иска достатъчно много и да настоява. Той просто ни показа, че всичко е възможно и че човек може да е гражданин на света, а Милчо Левиев беше гражданин на света във възможно най-добрия смисъл, допълни Лечев.

"Има празнини, които не могат да бъдат запълнени и той оставя точно една такава празнина, защото ние нямаме друг такъв музикант", смята китаристът.

Той всяваше респект като композитор и изпълнител сред музикалните среди в целия свят, каза джаз певецът Васил Петров. Не трябва да се забравя неговият кураж и предприемчивост - да напусне България в тези тежки години, да направи кариера на Запад, знаейки че ще стане невъзвращенец, допълни той.

Снимка: Агнес Методиева