Съпругите на убийците на Чората : Румен Петков ни предаде!

Крими
08:16 - 09 Май 2019
3764
Съпругите на убийците на Чората: Румен Петков ни предаде!

Нели Механджийска и Светла Иванова, съпруги на Борислав Механджийски и Иво Иванов - две от ченгетата, обвинени със свои колеги за убийството на гангстера от Благоевград Ангел Димитров - Чората, се чувстват предадени и изоставени. Това заявиха двете дами в ефира на телевизия "Евроком".

Иванова и Механджийска обявиха, че са останали особено разочаровани от тогавашния вътрешен министър Румен Петков, тъй като той оттеглил своята подкрепа към мъжете им, но сега трупа актив на техен гръб, като ги обявява за невинни.

Двете дами твърдят, че от медиите са разбрали, че съпрузите им ще бъдат вкарани в затвора. Днес те ще се срещнат с вътрешния министър Младен Маринов. Пред него ще настояват делото за смъртта на Чората да бъде върнато за ново разглеждане.

Нели Механджийска разказа за шока си, който е преживяла, когато е разбрала, че мъжът й отива в затвора.

„Приготвяхме вечеря, когато на вратата се позвъни. Помислихме си, че е дъщеря ни, която излезе да си купи сок. Вместо дъщеря ни, бяха униформени”, обясни Механджийска.

Светла Иванова е била на гости, когато колегата на съпруга й бил отведен. След ден-два закъснение и мъжът й го последвал. По думите й, той изобщо не е знаел на каква операция го изпращат през 2005 г., когато при акция на МВР Чората бе убит.