Сър Алекс призна: Грешка беше, че изгоних Бербатов от финала на "Уембли"

Тъпа ситуация, не го очаквах, но беше тактическо решение, споделя българинът

Спорт
16:24 - 27 Юни 2019
1938
Сър Алекс призна: Грешка беше, че изгоних Бербатов от финала на "Уембли"

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, обяви две нещата, за които е съжалявал най-много по време на престоя си на "Олд Трафорд".

След 27 години начело на "червените дяволи", то има някои неща, които би направил по коренно различен начин.

Едно от тях е свързано с българския нападател Димитър Бербатов. Фюргюсън споделя, че решението да остави българина извън групата за мача Манчестър Юнайтед - Барселона, определил шампиона на Европа през 2011 година.

Същото се отнася и за Джи Сун Парк, който пък не попадна сред избраниците през 2008 година за финала срещу Челси в Шампионска лига.

"Да спечелиш европейска купа е нещо фантастично. Разполагах с наистина невероятен състав от играчи, дори и резервите. Със страхотно присъствие и добър, страхотен състав. Моят проблем е за финала през 2008г., дори съжалявам за това решение, когато оставих Парк извън групата. Той имаше невероятна роля и това е големият проблем на тези финали.

През 2011г. на "Уембли" сторих същото и с Димитър Бербатов, а той го прие много зле. Не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова и на всички европейки семинари за треньорите опитваме да въведем да има 11 резерви", заяви легендарният мениджър пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Наскоро самият Димитър Бербатов дъщо говори по темата. Той разкри, че ако сега му се случи подобно нещо, то не би си замълчал.

"Гняв е силна дума, разочарован бях да не съм в групата на финала в Шампионска лига. Тъпа ситуация беше, не го очаквах. Седиш и не можеш да кажеш нищо. През призмата на времето, ако сега се бе случило, може би щях да кажа нещо, но нямаше да направя ситуацията по-различна", сподели Бербатов.

"Шегувам се със себе си за това нещо. И други хора се шегуват, но аз нямам проблем. Защото е минало. Сега няма как да го промениш. Това си беше тактическо решение. Така е решил, така е направил. Най-засегнат и разочарован съм аз, но вече е свършило", допълни Берба.