Сърбия крачи уверено, изнесе лекция на Литва

Плавите са първият полуфиналист на Световното първенство по баскетбол

Спорт
13:43 - 05 Септември 2023
2381
Сърбия крачи уверено, изнесе лекция на Литва

Сърбия е първият полуфиналист на Световното първенство по баскетбол, чиято заключителна фаза се провежда във Филипините. Селекцията на Светислав Пешич ще се бори за медалите на планетарния форум, след като разгроми Литва с 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13) в зала “Mall Of Asia Arena” в Манила.

По този начин сърбите ще участват на полуфиналите на първенството за първи път от 2014-а насам, след като преди четири години бяха победени от Аржентина на фазата на четвъртфиналите.

Така, въпреки липсата на големите си звезди в лицата на Никола Йокич и Василие Мицич, Сърбия отново е сред четирите най-добри страни на Световното първенство.
Западните ни съседи изиграха фантастичен мач срещу литовците и им нанесоха първа загуба на шампионата, а на полуфиналите им предстои сблъсък срещу победителя от двойката Канада - Словения.

Литва пък пропусна отново да се нареди в топ 4 на планетарния форум, като на изданието през 2019-а тимът остана на деветата позиция, отпадайки още във втората групова фаза.

Балтийците, които бяха без голямата си звезда Домантас Сабонис на първенството, за последно се окичиха с медали през 2010-а в Турция, когато спечелиха бронза. Четири години по-късно пък завършиха на четвъртата позиция в Испания.