Съседи бранят осиновителката на детето в кома: Посегнала за млякото и то е паднало

Общество
15:58 - 27 Септември 2022
2405
Съседи бранят осиновителката на детето в кома: Посегнала за млякото и то е паднало

Детето беше гледано като писано яйце. Всеки ден го разхождаше с количката и му купуваше каквото пожелае. Винаги беше с чисти дрешки, радваше се. Не знам друго дете да е гледано така. Това коментира пред "Марица" Митко, съсед на осиновителката, която към момента е в ареста. Той самият има версия за случилото се.

"Доколкото знам, спалнята е много висока, а подът е с теракота. Обърнала се за секунда, за да посегне за шишето с мляко да даде на бебето, и то паднало. Лошо е паднало - на главичката си, а долу - плочки", сподели той.  

Нито един от съседите на пловдивчанката на ул. "Клисура" не вярва тя да е ударила, още повече да е пребила детето. "Защо ще го взима, ако ще го убива от бой", питат те. "Грижеше се перфектно за него. Ако видите детската стая какъв разкош е, ще паднете. Тя дава всичко за това дете. Полицията може да говори каквото си иска. Но детето не е бито или пребито", категорични са съседите. 

Те споделиха, че пловдивчанката останала сираче. Преди повече от 10 години починали родителите й. Има жив само един чичо. "Остана сам самичка. Не искаше да живее така и реши да осинови дете. Преди година го взе. То сам живее ли се?", казаха още съседите. 

Те са категорични, че не е живяла, нито се е срещала с мъж, каквато версия се проверява от разследващите. "Това за пребиването са пълни глупости. Всички деца падат. Моето дете сутринта падна и се удари лошо. Случва се. И това детенце е паднало, ама защо виновна да е майката. Не знаеш какво и кога може да стане", защитават те осиновителката. 

По думите им, пловдивчанката е тиха, кротка и вежлива. Преди е работила, за да не стои сама цял ден вкъщи, но спряла в мига, в който осиновила малкото момиченце.  Живее на петия етаж на жилищна кооперация в самото начало на ул. "Клисура"в кв. "Столипиново".  

Към момента жената е задържана за 72 часа. Очаква се утре съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземането на най-тежката мярка "задържане под стража".