Саша Илич в новият треньор на ЦСКА

Спорт
01:29 - 25 Май 2022 (обновена)
5583
Саша Илич в новият треньор на ЦСКА

ЦСКА ще има нов треньор - това ще бъде легендата на Партизан Саша Илич. Новината бе потвърдена от сръбския Nogomania.rs.

„Младият специалист е постигнал пълно споразумение с ръководството на ЦСКА и ще поеме 31-кратните шампиони на България. Той е в Белград, където ще подпише своя договор с червените“, обявиха от изданието.

За последно 44-годишният сърбин води местния Чукарички, който завърши сезона на трета позиция и си осигури участие в Лигата на конференциите.

Илич бе уволнен със скандал, след като заяви, че негов играч е трябвало да получи червен картон, а тимът му е заслужавал да загуби при равенството 1:1 с Партизан на 10 април. Няколко дни по-късно бившият халф получи покана да замени Стойчо Младенов в ЦСКА, като дори бе в София за преговори. Сърбинът обаче не пожела да поеме червените в онзи момент, а поиска назначението му да се случи след края на сезона, за да има време да опознае отбора.

Така временно начело на армейците застана съветникът на босовете Алън Пардю. В края на същия месец от Борисовата градина обявиха, че бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас ще остане като постоянен наставник.

Червените обаче се представиха изключително слабо в двубоите под ръководството на именития британец, а още след загубения финал за купата на България срещу Левски „Тема Спорт“ стана ясно, че той няма да води ЦСКА през следващия сезон.

От „Българска армия“ са поддържали контакт със Саша Илич през последните близо два месеца и в крайна сметка разговорите вече са във финалния си етап и остава само парафирането на договора.

Легендата на Партизан стартира треньорската си кариера през 2019-а като селекционер на юношите на Сърбия, а Чукарички бе първият му клубен отбор.