Сашка Васева пропя след операцията

Фолкпевицата поздравила лекарите си в Германия с "Аве Мария"

Нещо за четене
10:32 - 01 Януари 2022
5059
Сашка Васева пропя след операцията

Фолклегендата Сашка Васева е пропяла отново след мозъчната операция, която преживя преди месец. Това разкри пред „Телеграф“ съпругът й Христо Бакърджиев.

Преди да я изпишат от немската университетска болница LMU-Klinikum в Мюнхен, тя е поздравила своите доктори с акапелно изпълнение на Шубертовата класика „Аве Мария“. Специално е благодарила и на проф. д-р Йорг-Кристиан Тонн, ръководител на клиниката по неврохирургия, който повече от 12 часа я оперира, за да отстрани тумор с големината на яйце в главата й.

„Вчера бях при нея и като отивах, чак отдолу се чуваше как пее и й бяха отворили вратата да я чуват другите по-добре... „Аве Мария“ им пееше и сестрата беше със сълзи на очи, каза, че като пеела по-тъжни песни, всички плачели“, разказа Бакърджиев. Изпълнителката на златните хитове „Левовете в марки“ и „Не мога да те забравя, Георги“ вече се чувства значително по-добре и след изписването от болницата е настанена в рехабилитационен център.

„Зависи от това как се възстановява и раздвижва... Надявам се да остане максимум 1-2 месеца. Лекарите се въздържат от предварителни прогнози. С две думи казват - това е мозък, най-сложното и всеки реагира различно“, добави мъжът на примата.

Подобряването на състоянието на Дупнишката Мадона си личи и по апетита й. Докато беше в болницата, почти месец тя приемаше само течна храна, но от скоро вече си хапва всичко. Най-много обича прясно изцедени сокове от малини, къпини, ягоди и боровинки. „Но така или иначе, като ходя, й нося. Много си обича и българската вода, но им дават храна в изобилие по 5 пъти на ден - не може да смогне“, разкрива още Христо Бакърджиев. В рехабилитационния център има и монахини, които често я посещават в стаята й. „Казва, че много обича да си общува с тях, много са начетени - знаят латински и италиански, както и Сашка, и говорят на невероятни теми“, допълва от Германия бизнесменът.

Още преди празниците при него са отишли децата им Никола и Елена и заедно ще посрещнат при майка си и новата 2022 г.