Сашо Симов ядоса БСП с гаф: Копейкин се молеше да е кандидат за кмет на София (ВИДЕО)

Депутатът на Корнелия Нинова обърка градовете, социалисти и националисти бесни

Куриози
12:27 - 28 Юли 2022
9674
Сашо Симов ядоса БСП с гаф: Копейкин се молеше да е кандидат за кмет на София (ВИДЕО)

"Аз си спомням как само допреди няколко години той висеше на "Позитано" 20 с горещите молби да бъде издигнат за кмет на София и очевидно, като не стана, явно е решил, че евроатлантическото русло е много по-удобно за него". С тези думи депутатът от БСП Александър Симов взриви и редиците на "Възраждане", и тези на левицата тази сутрин в кулоарите на парламента, докато громеше лидера на националистите Костадин Костадинов за това, че и той, и колегите му са участвали в ратификацията на договора за покупката на новите осем изтребителя F-16 от американската "Локхийд Мартин". 

А негодуванието от страна на социалистите дойде заради факта, че Симов допусна фактолитически гаф. През 2019 г., когато партиите се стягаха за местните избори, БСП във Варна бе буквално разцепена на две.

Тогава Костадин Костадинов бе предложен за кандидат за кмет, при това от колега на Симов - Борислав Гуцанов, докато морският офицер по онова време бе низвергнат от ръководството на Столетницата в София. 

"Никой никога не е виждал Копейкин на крака на "Позитано", още по-малко, за да се моли да е номинация за кмет на София", категорични са ядосани на депутатската грешка апаратчици от централата.

Впоследствие не Копейкин, а екс образователната министърка проф. Анелия Клисарова, опита да стане градоначалник на морската столица, но вотът на другарите там се провали заради "враговете с партиен билет". 

Другарите напомнят, че партийният капацитет на Сашо Симов си проличал като особено ограничен, още когато той бил член на тясното партийно ръководство (Изпълнителното бюро - б.р.) преди няколко години. Тогава той не бил взел думата за предложения на нито едно негово заседание. 

"Нищо чудно, че изпрати Костадин Костадинов в София сега", цъкат с език бесепарите. 

Иначе депутатът отново напомни, че "Възраждане" всъщност представлявала патерица на ГЕРБ, която се вадела от чекмеджетата при необходимост за приемането на важни за партията на Бойко Борисов решения в пленарната зала на и без това изтичащия 47-и парламентарен състав.