Сашо Йорданов гневно: Наследници на ДС демонизират Пеевски!

Политолозите Светослав Малинов, Георги Харизанов и Слави Василев налагат жълтопаветна опорка

Политика
14:30 - 07 Октомври 2024
6219
Сашо Йорданов гневно: Наследници на ДС демонизират Пеевски!

Бившият евродепутат Александър Йорданов коментира гневно в социалните мрежи по повод участието на политолозите Светослав Малинов, Георги Харизанов и Слави Василев в ефира на бТВ. По думите му те налагат новата жълтопаветна опорка - да се демонизира Пеевски и "Новото начало" в българската политика. Според него обаче противници на Пеевски са главно наследници на яки комунистически и ДС фамилии.

 

Ето какво написа Йорданов в личния си профил във Фейсбук:

РЕАКЦИЯ

Гледах участието в БТВ на политолозите Малинов, Харизанов и Василев. Малинов и Василев налагат новата жълтопаветна опорка - да се демонизира Пеевски и "Новото начало" в българската политика. Това са измислили, това говорят.

Тезата им е комунистическа и сталинска дори - няма човек, няма проблем. Те настояват за "елиминиране" на политик, който има доверието на гражданите, които гласуват за него. Връщат ни в мрачните 1944-1945 г.

Това впрочем доказва, че противници на Пеевски са главно наследници на яки комунистически и ДС фамилии. Доказва, че е прав лидерът на "Новото начало", когато показа на светло дерибеите в ДПС, каза истини за президента, подкрепи създаването на евроатлантическо правителство на България.

Благодарение на принципната му позиция в парламента стана още по-ясна долнопробната дестабилизираща страната ни политическа роля на ПП-ДБ. Затова и "говорителят" на пепедебейците Малинов с такава ярост се нахвърля върху него. Затова и "говорителят" на президента прави същото.

Изводът, който логично се налага е, че "моделът" ПП-ДБ ще продължи да дестабилизира страната и след предстоящите избори.