САЩ депортира вдовец, дете остана без родители

Имиграционните власти в Щатите депортираха мексиканец след смъртта на съпругата му – редник от US армията

САЩ
20:00 - 17 Април 2019
2210
САЩ депортира вдовец, дете остана без родители

Имиграционните власти в САЩ депортираха вдовец, съпруг на американка, убита в Афганистан, оставяйки тяхната 12-годишна дъщеря сама в Щатите.

Според вестник „Аризона републик” 30-годишният Хосе Гонзалез Каранца бил задържан и депортиран миналата седмица. Каранца, който пристигнал в САЩ като тийнейджър, се оженил за редник от първи клас Барбара Виейра през далечната 2007 година.

Виейера обаче почина през 2010-а по време на службата си в Афганистан само на 22 години. След инцидента на съпруга ЬЯ Хосе Каранца била издадена т.нар „parole in place” заповед, която отменя всякакъв вид изслушване за депортация.

Майката Барбара Виейра е убита през 20110-а едва на 22 г.

Адвокатът на Каранца коментира, че имиграционните са започнали ново дело срещу клиента му през 2018-а и задържането му миналата седмица е заради пропуска му да се яви в съда. Освен това според адвоката властите са изпратили известието за новото изслушване на грешен адрес.

Според информация на вестника в момента мъжът се намира в Ногалез, Мексико след повече от 10 години в Америка. Той се притеснява за дъщеря си, която е момента е с баба си и дядо си. „Чувствам се толкова зле”, казва Каранца през изданието „Мисля затова, че може никога повече да не я видя”.

Късно в понеделник вечерта все пак властите разрешили на мъжа да влезе отново в САЩ и го транспортирали до Финикс, Аризона, където той официално е бил освободен „на собствена отговорност”.