САЩ отпуска по още $600 на всеки заради вируса

Актуални новини
16:28 - 21 Декември 2020
2914
САЩ отпуска по още $600 на всеки заради вируса

Сякаш символично на днешната дата, която съдържа цели три числа по двадесет (3 x 20), за да станат шестдесет (60), днес след 60-дневни “тежки” преговори “на топло” под купола на властта, американските законотворци умножиха дните по 10 и отпуснаха на всеки свой жив сънародник по $600 за да “убие” невидимия вирус.

Парите, освен че закъсняха, са наполовината от миналия трансфер ($1200), но и с тях вече може да покриеш и половината на половините на почти всеки седмичен разход. И то в седмицата на празниците и настъпването на Новата година, изпълнени с надежда за нов живот с нов президент, а може би и с нов вирус. Мълчешком пред екраните на компютъра и телевизорите, задушливо и дезинфекционно скрити зад маските.

Лидерите на Демократите и Републиканците постигнаха споразумение за нова сделка за облекчаване на последствията от коронавируса, на стойност около $900 милиарда щатски долара, която включва втори кръг от стимули и допълнителни обезщетения за безработица.

Това е най-голямата мярка за разходи в историята, и предстои законопроектът веднага, още в понеделник, да бъде подложен на гласуване в Камарата и Сената.