Сатиричният театър обяви конкурс за пиеса

Победителят получава 2500 лв., а творбата ще бъде поставена на сцена

Култура
17:44 - 13 Януари 2020
4165
Сатиричният театър обяви конкурс за пиеса

Конкурс за нова сатирична пиеса „Алеко Константинов“ обяви Сатиричният театър, който носи името на именития писател и общественик. Това стана днес, в деня на годишнината на своя патрон. Победителят ще получи 2500 лв., а пиесата му ще бъде поставена в Сатирата до две години.

Конкурсът е явен. За участие в него се допускат непубликувани, непоставяни, не участвали в други конкурси нови сатирични комедии, чийто обем позволява създаване на спектакъл с продължителност от поне 80 минути. Не се разглеждат драматургични миниатюри. Броят на актьорите, необходимите за поставянето на текста, не бива да надхвърля 15 души. Всеки автор има право на участие с една пиеса. Краен срок за получаване на пиесите е 15.11.2020 г.

Предвидени са и две поощрителни награди по 500 лв. Резултатите ще бъдат обявени точно след една година, отново на рождения ден на Алеко Константинов – на 13 януари 2021 г.

Пиесите трябва да бъдат изпратени на e-mail: [email protected] или на адрес: София, 1000, ул. „Стефан Караджа” 26, Сатиричен театър „Алеко Константинов” (за конкурса). Авторите трябва да посочат телефон и имейл за контакт.


Снимка: Агнес Методиева