Съветникът на вътрешния министър: Семерджиев е един отгледан от системата случай

Според Алекси Кесяков, Семерджиев едно отгледано дете.

Новини
13:30 - 01 Октомври 2022
2791
Съветникът на вътрешния министър: Семерджиев е един отгледан от системата случай

Съветникът на вътрешния министър Алекси Кесяков определи типажът “Семерджиев” като отглеждан случай и отчита като предизвикателство да се разбере защо се е поставял над обществото, кой го е подкрепял.

Според Кесяков, Семерджиев е имал и подкрепата от своите близки в тези си постъпки.  
 “Този случай е емблематичен”, заяви в предаването "Събуди се" Алекси Кесяков, припомняйки и другите подобни случаи от последните месеци.

Има резултати от по-засиления контрол по пътищата, започнал след 12 август, смята Кесяков. Той припомни, че в акцията, освен пътните полицаи, са се включили още 12 000 униформени. По думите му за този период са загинали 10 души по-малко. Освен това са заловени много повече пияни и дрогирани шофьори, които и преди това са били на пътя.

"Това, което се прави за 50 дни в момента, ще даде отражение в следващите месеци. Пътнотранспортната система е сложна, не може да се измени изведнъж", коментира още той.

Според него само с глоби за пътните нарушения ситуацията няма да се подобри. "Полицаите, които съдействат на нарушителите, са на специален мониторинг. Те се наказват и уволняват", обясни още съветникът на вътрешния министър.

"Първите 3 години! Много е важно ранното обучение по пътна безопасност, защото тогава се формират навиците на човека. Още преди детската градина. А някой специалисти казват, че детската градина вече е много късно. Първите 3 години 80% от връзките в мозъчните клетки са изградени", каза Кесяков. 

Източник: focus-news.net