Съветва ли Орешарски Стефан Янев?

Даниел Митов обяви, че бившият премиер пребивава в Министерския съвет

Политика
18:18 - 22 Май 2021
5615
Съветва ли Орешарски Стефан Янев?

ГЕРБ обвиниха служебния кабинет на Стефан Янев, че скандалът с подслушванията на опозиционни политици се прави единствено, за да се овладеят секретните служби. А проектопремиерът на Бойко Борисов преди разпускането на краткия 45-и парламент Даниел Митов намеси името на бившия министър-председател Пламен Орешарски и го "прати" на служба при Янев в Министерския съвет. Така ли е наистина?

"Новият шеф на Митниците е бил такъв и по време на правителството на Орешарски. И Орешарски вече съветва новия кабинет. Тоест емблемата на това правителство е „Шанс за Орешарски 2“. Постепенно, всеки ден това се потвърждава. Хвърлят една лъжа, повтарят я многократно и се опитват да убедят българските граждани, че има някаква дълбока конспирация, организирана от предишното правителство. Да не стане така, че да отидем на избори, щетата да е нанесена и след изборите да се окаже, че нищо не е имало“, предупреди Митов.

Говори се, че Павел Тонев Тонев, който оглави отново Агенция "Митници" след като Георги Костов бе изхвърлен с голямата чистка през седмицата, е сочен изключително близък до Орешарски и до неговия министър на финансите Петър Чобанов. По информация на "24 часа" Орешарски е бил засечен в сградата на Министерския съвет в петък. Официално опровержение на данните за това все още няма. 

Lupa.bg се опита да се свърже с финансиста, за да разбере от първа ръка дали действително съветва служебния премиер, но Орешарски не отговори на телефонното ни запитване.