СДС за жертвите на комунизма: Избиха хиляди невинни, смазан е цветът на нацията

Сините поднесоха венци и цветя на Черната стена пред "Всички български мъченици"

Новини
12:24 - 01 Февруари 2023
3216
СДС за жертвите на комунизма: Избиха хиляди невинни, смазан е цветът на нацията

СДС почете невинните жертви на комунизма на Черната страна пред храма "Всички български мъченици". Лидерът на сините Румен Христов, хора от ръководството на партията и нейната софийска организация поднесоха венци и цветя и се помолиха за загиналите без съд и присъда.

На този ден преди 78 години т.нар. Народен съд осъжда на смърт регенти, 67 народни представители, министри, генерали, полковници. На този ден почитаме жертвите на комунизма по предложение на президентите на СДС Желю Желев, Петър Стоянов, заяви по-рано от трибуната на парламента Румен Христов.През011 година датата е официалното утвърдена по предложение на ГЕРБ.

„Поставя се началото на унищожаването на цвета на  на нацията, за да могат съветските окупатори и нашите комунисти да установят режима си, да избиват невинни да отнемат имушеството им и да наложат насилствено  нов ред на терор и страх. След 9 септември 1944 г. са убити и безследно изчезнали 20 000 души, изселени 30 000, неудобните са дамгосани като врагове на народа, върна се към мрачните времена лидерът на СДС.

Комунистите не са питали българския народ дали иска реки от кръв и жестокост. Извършени са зверства , съизмерими само с тъмните времена на Средновековието, продължи той.

В следващите години без съд и присъда в лагерите на смъртта са въдворени, измъчвани и убивани хиляди българи. Безчинствата на режима продължават през целия 45 годишен живот. Да не забравяме изселването на българските турци, цинично обявен като Възродителен режим, припомни Христов.

Тези зверства трябва да срещнат отпор от всеки български гражданин, защото тук място за идеология и противопоставяне няма. Да бъдем хора, а не партийно оцветени антагонисти. Да се поклоним пред жертнвите на комунизма, заключи председателят на сините. 

Снимки: СДС