СДВР пред Lupa.bg: Има ранени при верижното меле на „Симеоновско шосе“

Крими
15:44 - 13 Януари 2021
4098
СДВР пред Lupa.bg: Има ранени при верижното меле на „Симеоновско шосе“

"Започва досъдебно производство заради ранените снощи при верижната катастрофа между 10 коли на „Симеоновско шосе“. Когато приключи, ще обявим причините за него“, заявиха пред Lupa.bg от пресцентъра на СДВР по повод голямото автомеле на столичния булевард.

„На опасния участък трябва да се сложи вертикална маркировка, за да се намали скоростта. Ясно е, че и друг пък на същото място са ставали инциденти, за това трябва да има сигнализация“, съветва пред Lupa.bg председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка инж. Йонко Иванов.

"Според мен е имало заледяване на пътя и ако е така, значи фирмата, която трябва да се грижи за настилката, не си е свършила работата. Липсата на дистанция между колите и превишената скорост също са причина за ПТП. И износените гуми могат да доведат до катастрофа", обърна внимание експертът.

От Столична община обясниха пред медията ни, че са наели фирма, която да следи състоянието на пътищата. Настилката на „Симеоновско шосе“ е била мокра, което означава, че шофьорите е трябвало да се движат с повишено внимание. „Точната причина за верижната катастрофа обаче трябва да се оповести от КАТ“, заявиха от пресцентъра на общината.

Мелето между 10 коли се случи снощи на Околовръстния път над булевард „Симеоновско шосе“, посока от квартал „Бояна“ към квартал „Младост“. По непотвърдена информация има двама пострадали.