Себастиан Фетел: Не си тръгвам от Ферари заради пари

Аз и отборът осъзнахме, че вече няма общо желание да останем заедно и след края на този сезон, призна германецът

Спорт
15:40 - 12 Май 2020
1465
Себастиан Фетел: Не си тръгвам от Ферари заради пари

Няколко часа, след като новината за раздялата между Ферари и Себастиан Фетел стана ясна, двете страни я направиха и официална. Директорът на Ферари Матиа Биното, както и самият Фетел обявиха, че са взели общо решение да поемат по различни пътища като германецът акцентира, че това няма общо с финансовите условия, предложени от отбора.

„Моите отношения със Скудерия Ферари ще приключат в края на 2020. За да може да се постигат най-добрите възможни резултати в този спорт, е ключово за всички части да работят в перфектна хармония. Аз и отборът осъзнахме, че вече няма общо желание да останем заедно и след края на този сезон. Финансите не играха част в това общи решение. Не е това начинът, по който мисля, когато става дума за взимане на определени решения и никога няма да бъде“, заяви Фетел.

„Ще си взема необходимото време, за да помисля какво е наистина важно за моето бъдеще. Скудерия Ферари заема специално място във Формула 1 и се надявам да получи успеха, който заслужава. Искам да благодаря на цялото семейство на Ферари и най-вече на всички тифози по света за подкрепата, която ми дадоха през годините. Незабавната ми цел е да завърша този дълъг период с Ферари с надеждата да споделим още красиви моменти заедно, за да ги добавим към тези, които сме имали досега“, допълни пилотът.

Биното пък изрази надежда, че предстои през 2020-а Фетел да постигне още успехи с Ферари.

„Няма конкретна причина, която доведе до това решение извън общата вяра, че е дошло време да поемем по различни пътища, за да достигнем до своите цели. От името на всички във Ферари искам да благодаря на Себастиан за страхотния професионализъм и човешки качества, показали през тези пет години, в които споделихме толкова страхотни момента. Не сме успели все още да спечелим световна титла заедно, която би била пета за него, но вярваме, че все още можем да постигнем много от този необичаен сезон 2020“, каза Биното.