Седем души, сред които две деца, станаха жертва на руските удари в Днипро

Украйна
18:52 - 19 Април 2024
2966
Седем души, сред които две деца, станаха жертва на руските удари в Днипро

Русия атакува с ракети и дронове Днепропетровска област в Украйна. Поне 16 ракети и 10 дрона са били изстреляни срещу областта. Загинали са седем души - двама в столицата на областта Днипро и петима в по-малко населено място на изток от града. Две от жертвите са деца на 8 и 14 години.

В центъра на Днипро беше ударена жилищна сграда. Пожарникари с часове гасиха огъня. Нанесен е удар и срещу гарата в града. Има пострадали работници в железниците, казаха от местната управа. Гарата беше затворена и влаковете заобикалят Днипро.

"Ударена е 5-етажна жилищна сграда. Горният етаж е разрушен. Избухнал е пожар, който е локализиран. Броят на пострадалите вероятно ще се увеличи, когато разчистим останките. Критична инфраструктура в Днипро също беше ударена", заяви Вячеслав Мамонов, директор на военната администрация в града.

"Съпругата ми и дъщеря ми са шокирани. Казват, че няма да се върнат в апартамента. Искат да се евакуираме, защото не можем да живеем тук вече. Дъщеря ми за малко да пострада. Ужасно е", споделя Серхий, жител на Днипро.