Седмицата: МемоКиро в конкуренция с ОвцатаДоли

Коментар
12:45 - 26 Февруари 2024
13822
Седмицата: МемоКиро в конкуренция с ОвцатаДоли

Промяната в „Промяната“ е просто факт. Сълидерът Кирил Петков е „на друго ниво“ – не е ПростоКиро, вече е просто МемоКиро. Където, предполага се и според личния му английско-български речник, memo [´memou], разг. = memorandum. Нещата обаче наистина отиват на друго ниво, ако посегне (евентуално) и към тълковния речник. Където срещу „меморандум“ би прочел: Дипломатически документ, в който са изложени подробности за развитие на спорен въпрос и становищата на различните страни по спора за него.

Това е, освен със собствения си „речник“, битката на „боса“ на ПП продължават и с тълковния – на бос крак. Кирил Петков успя да го (у)бие. След като през изминалата седмица не предложи, а яхна (не)меморандум, който абсолютно се разминава още изначално тълкувателно. Не личи изобщо да е документ, камо ли дипломатически. Подробностите се свеждат до 50:50, в което равенство обаче партията му вече притежава „50“, а сега иска и останалото. Развитие и на спорен въпрос няма как да има, когато такъв въпрос липсва, понеже няма и становища, еле пък на различни страни.

И така единственият може би спорен извод за memo-то на Киро е сам ли си го е писал или някой му е помагал. Като в оня съвсем кратък виц от времето на соца за съветския т.нар. автомобил „запорожец“, в който единственият спор е собственикът му сам ли си го направил или някой му е помагал.

Не, "не е сам" МемоКиро! Както в началото на „Промяната“ (Му) търсеше доказателства за корупция и за всичко останало в „политическата си кариера“ чрез Чичко (си) Гугъл, сега естествено е минал на актуалното по-високо ниво. Зарязал е чичо си и ползва „ти баща – ти майка“ изкуствения интелект. Няма как иначе така изкусно меморандумът да мяза на паниран (телешки, може и свински) изкуствен (примерно пластмасов) мозък.

Но пък модерно е – „кой сега е номер 1“, ако не изкуственият интелект на „нашето време“. Така де, приликата при случая на преминаването на „ПростоКиро“ към „МемоКиро“ е очавадна „по дефиниция“ с дефиницията за „изкуствен интелект“: интелект, демонстриран от компютри, за разлика от естествения интелект, демонстриран от животни и хора.

Като се споменават „животни“ обаче във висшите технологии, и хоп от храсталака изскача Овцата Доли. Както сега с изкуствения интелект, по същия начин бе обземането от клонирането в края на миналия век, с най-яркия му представител именно във вид на просто овца. Тя е родена на 5 юли 1996 г. в Шотландия и успя да влезе и в новото хилядолетие, като почина на 14 февруари 2003 г. – вечна й памет! Под името Доли тя бе под формата на домашна овца, която стана първият бозайник, успешно клониран от възрастни клетки. Като раждането бе публично обявено чак на 22 февруари 1997 г. Първоначално овцата е наречена „6LL3“. Обаче, както се случва при домашните животни, те често си идват с името. И така клонингът получава името „Доли“ в чест на американската певица Доли Партън – мега звездата известна и с пищния си естествен неклониран бюст, тъй като овцата е клонирана от клетки от млечната жлеза.

Приликата най-вече е в мега яката какафония „за“ и „против“ тогава колонирането, а сега „за“ и „против“ изкуствения интелект. Но пък когато тия две неща се качат на онуй уж другото, а то все същото „ниво“ на ПростоМемо Киро, приликите стават фрапантни. След като „клонингите“ на президента Румен Радев „атакуваха“ през първия му мандат, във втория решиха, че сами могат да (се) пасат. Без обаче да отчетат, че дори и в политиката „овца“ и „интелект“ трудно се връзват 2 в 1 – дори и в 2 в 1 предсрочни парламентарни избори с редовни за евродепутати. Както няма как да се върже и (не)меморандум с (не)коалиция.