Седмицата: Неандерталци на пъпа ни! МаяМа си хвърли отровния зъб в пещерата

Този път клането в парламента започна още преди да се закълнат

Ексклузивно
16:11 - 09 Април 2021
10524
Седмицата: Неандерталци на пъпа ни! МаяМа си хвърли отровния зъб в пещерата

Намериха зъб на първия европеец точно у нас. Близо до географския център на страната ни – на пъпа на България. Дали този европеец си е хвърлил и зъба, и пъпа в „европейската пещера“ и е отпрашил на запад да се омеша, да претопи неандерталците, като им чисти тоалетните и им бере ягодите, 45-хилядната отдалеченост в години на човешката история не съобщава нищо по-конкретно нито в неандерталските, даже и в новочовешките социални мрежи. В същото време клечим на прага на 45-ия парламент.

Нещата някак си съвсем (не)странно съвпаднаха. Тази седмица българо-германски историци изнесоха исторически данни на 45 000 години, които преобръщат историята на съвременното човечество – на т.нар. разумен човек. За първи път най-ранни следи от нашия вид - съвременния човек хомо сапиенс, се намират в Европа и то в българската пещера „Бачо Киро“ до Дряново.

На един хвърлей от Габрово, където в близост, в старопланинските дебри, се помещава географският център на съвременната ни територия – пъпа на България. Най-важната следа за извличане на ДНК е човешки зъб. Най-вероятно на мигрант, според както в бъдеще са се стекли нещата. Който е отседнал в пещерата по дългия си път за Европа, където да измести местните тогава неандерталци – исторически по-неразумни от разумния хомо.

Същата тази цяла седмица – следизборна според съвременната история, „истинският победител“ в парламентарните избори Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“, мълчи и като нечленоразделен неандерталец, и като също все още не съвсем членоразделен ранен сапиенс, ще има ли такова или онакова правителство. И в четвъртък в цялата тая работа се забърка и хомо еректус – оня дето драпа да се изправи, но е твърде далеч от разумността. Но пък се надига на токчета. Аха, иде реч за МаяМа, дето се изправи на партийната си платформа „Избрави се.БГ“, подпирайки се на отровните „Мутри вън“.

Така цялото това съвпадение се превърна в пещерно съвремие. Лидерката Мая Ма(нолова) всъщност си извади отровния зъб и го метна в парламентарната пещера. И то още преди в тая нова пещера да са насядали депутатите. Преди да са конструирани парламентарните групи и да са заработили, та да видим кои са неандерталци, кои еректуси, кои сапиенси и т.н.

Предизборната коалиция „Изправи се.Мутри вън“ следизборно се разпра по шевовете, още преди да седне вътре в парламента, каквато беше единствената цел. Прошмули се почти на ръба на бариерата с по-малко от 5% гласове на избиратели. На ръба е и за съставяне на парламентарна група с 14 депутати при необходими минимум 10.

Но пък най-дребните в новото НС отвориха още от вечерта след вота най-голяма уста – тая на МаяМа. Може би да компенсират мълчанието откъм СлавиТри. Само дето, като на всяко дребно нещо с големи мераци, не им стана. И се самонатаковаха отвътре с обвинения между съставните си части „Изправи се“ с Мая и „Мутри вън“ с Отровните - за министерски кресла, разбира се.

Така стартира 45-ото парламентарно издание, още преди да е стартирало. Каквито и чудеса да видим оттук нататък, и без археологически разкопки е видно, че дори само със зъба на Мая, ДНК-то на новия парламент е отровено. Може 45-ото Народно събрание да се запише и в историята, и в праисторията и като най-краткия, но ще си носи гордо и името Отров(е)ният парламент. В който всеки работи не само да отрови вражеската парламентарна група, но се и тровят един друг по другарски. Не че не сме ги гледали подобни неандерталски еректуси и досега. Ама клането поне започваше след като се закълнат. Даже и след като си разпределят местата за допълнителни приходи към брутните депутатски заплати.