Седмицата започва с жега до 35 градуса

От сряда температурите незначително ще се понижат

Актуални новини
21:45 - 07 Август 2022
3716
Седмицата започва с жега до 35 градуса

Гореща ще е и новата седмица. Утре ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в Северозападна България, ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа умерен, в Югоизточна България — и временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в София — около 30, съобщава НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по южното крайбрежие — и временно силен, североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще се усили, ще бъде 3-4 бала, в крайните южни райони — временно до 5 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24, на 2000 метра — около 17 градуса.           

Във вторник ще продължи да духа до умерен, по Черноморието — временно силен, североизточен вятър. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд — с развитие на купеста облачност, само на отделни места в северозападните райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В сряда над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места след обяд ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от север, температурите ще се понижат с 3-4 градуса.