Селфи с премиера (ГАЛЕРИЯ)

Бойко Борисов падна на колене пред българските учители в чужбина и инспектира ремонта на централния площад в Пловдив

Общество
16:47 - 27 Юли 2019
4731
Селфи с премиера (ГАЛЕРИЯ)

"За революционерите на Бузлуджа - покажете на Корнелия Нинова снимката ми с тези младежи в центъра на Пловдив." Така Бойко Борисов отговори на лидерката на БСП от историческия връх, където тя призова за сваляне на правителството.

"Покажете й също как в продължение на един час десетки учители от неделните ни училища зад граница идваха да се снимат с мен. И колко много благодариха за направеното от правителството. Щото от техните въстания не само 45 години бяхме назад, ами дори и встрани. Това е отговорът ми към призивите на Нинова", коментира лаконично премиерът.


Лидерът на ГЕРБ посъветва симпатизантите на БСП на връщане от Бузлуджа да карат внимателно. "Пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави", каза той.

Министър-председателят в най-големия пек днес инспектира преустройството на пловдивския централен площад. Той попита кмета на града Иван Тотев дали издигнатите антични колони на Римския форум са автентични. Градоначалникът му отговори, че са реставрирани, но при възстановяването им е използван археологическият материал, открит на място.


"Много красиво става", коментира Борисов. Попитан ще дойде ли на откриването му през септември, той отговори: "Ако ме поканят".


Премиерът подмина с мълчание въпроса кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив след отказа на Иван Тотев да се състезава за трети мандат.

Преди това в Пловдив Бойко Борисов участва в Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина и се снима с десетки учителки, пожелали да се фотографират с него. Той коленичи и за да си направи обща снимка с всички преподаватели зад граница.

Тук може да видите и галерия от снимки на премиера с българските учители: