Селтик размаза Рейнджърс в изданието на Олд Фърм

С успеха детелините излязоха първи в Шотландия

Спорт
11:10 - 03 Февруари 2022
1769
Селтик размаза Рейнджърс в изданието на Олд Фърм

Селтик победи Глазгоу Рейнджърс в голямото дерби на Шотландия с категоричното 3:0. Попаденията за "детелините" реалиизираха Рео Хатате, който се разписа на два пъти, както и Лиел Абада. След успеха си Селтик оглави класирането във Висшата лига на Шотландия с 57 точки от 24 изиграни мача. Рейнджърс са втори с 56.

Двубоят започна отлично за Селтик, след като домакините поведоха още в 5-ата минута с гол на Рео Хатате. Той се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле, който се чукна в тялото на бранител и влетя в мрежата на Алън МакГрегър.

Малко преди края на първата част Селтик вкара втори гол. Реа Хатате се възползва от добро подаване в пеналта и с мощен удар не остави никакви шансове на стража на Рейнджърс. В 44-ата минута "детелините" направиха преднината си класическа. Лиел Абада се възползва от добро подаване в пеналта и с прецизен изстрел направи резултата 3:0.

След почивката темпото сериозно спадна, като двата тима рядко стигаха до нещо по-сериозно пред вратата на съперника. В 80-ата минута Рейнджърс бяха близо до гол, но ударът на Райън Джак срещна напречната греда. В крайна сметка Селтик взе дербито с категоричното 3:0.