Семейство от София проплака: Този "майстор" ни измами и ограби до шушка! (снимки)

Актуални новини
16:35 - 19 Май 2022
18449
Семейство от София проплака: Този "майстор" ни измами и ограби до шушка! (снимки)

Нагъл измамник, представящ се за строителен предприемач и майстор, ограби до шушка столично семейство, имало неблагоразумието да го наеме да им ремонтира жилището в столичния квартал "Света Троица". "Майсторът" Атанас Стоянов Хаджиев е прибрал в аванс 13 000 лева за ремонт на апартамента с уговорката да го завърши за 2 месеца, но не само, че не е пипнал нищо в жилището, а е откраднал чисто новите печка, телевизор, пералня и съдомиялна, оставени в кашони.

Стойността на задигнатото е около 4000 лева по фактури, оплака се в социалната мрежа ограбения и измамен Илия Иванов. Той вече е подал жалби в полицията и прокуратурата срешу мошеника, но реши да алармира и във Фейсбук за тариката. Целта му е да предупреди максимално широк брой хора да се пазят от измамника, за да не пият и те една студена вода за десетки хиляди левове. Оказва се, че Атанас Хаджиев е мамил и други граждани с подобни "ремонти".

Проверка на Lupa.bg установи, че лицето е криминално прявено и е лежало 2 години и половина в затвора. Преди години той ограбил обект, на който работел, и задигнал всички машини.

Атанас Хаджиев е в работно облекло май само за рекламните си снимки

"Майсторът" работи чрез специално регистрираните от него фирми "Стил Н Строй", "Танас 2017" и "Кинг Брандс". Той обаче често регистрира нови и нови дружества, показва проверка на Lupa.bg.

Ето историята на ограбения Илия Иванов и майка му, която е учителка:

"На 15 март сключихме договор за ремонт с лицето Атанас Стоянов Хаджиев. Дадохме му капаро в размер 10 000 лева - 5000 за материали и 5000 за труд, с уговорката, че ще получи още 5000 лева при приключване на ремонта. Междувременно му предадохме и сумата от 3000 лева за 3 интериорни врати и 1 брой климатик.

Ремонтът трябваше да приключи на 15 май, както беше по договор, но до онзи момент, той не беше направил почти нищо. Вече ни висеше с 13 000 лева, което ни накара да станем нервни, тъй като междувременно се изнесохме на квартира, която ни излезе над 2000 лева.

Два месеца по-късно, когато всичко трябва да е готово, отиваме в апартамента. Майсторът го няма, заедно с уредите му, но ги няма и нашите чисто нови електроуреди, купени специално за имота, на обща стойност над 4000 лева - пералня, печка, миялна, хладилник, даже и телевизор, чисто нови, в кашони! Атанас Хаджиев ни беше измамил и ограбил.

Илия Илиев така и не дочака "майстор" Наско да боядиса стените му. Вместо това всички нови електроуреди от дома му бяха откраднати

Дойде вече препоръчан майстор, който констатира, че направеното в апартамента до момента е абсолютно безобразно, трябва да се срути и да се започне отново. Вече сме подали сигнал в полицията за кражба и измама на стойност над 17 000 лева, но исках да предупредя всички, които могат да попаднат на този безобразен крадец и измамник.

Атанас Хаджиев има няколко фирми, сигурно ще регистрира и още, така че най-добре е да го запомнете визуално и да сте нащрек. Това е престъпник, чиято цел изобщо не е да ви направи ремонт, а да ви измами и окраде. Надявм се, че полицията и прокарутарата няма да бездействат, а ще направят нещо, за да пресекат схемите на този човек! Доклкото ми е известно, срещу него са подадени и други жалби", пише в публикацията си разстроения Илия Иванов.

Оказа се, че парите за ремонта са предоставени от майка му, която е учителка от София. Жената години наред е събирала пари за ремонта и сега е силно разтроена от случилото се. "Съсипани сме! Трудът ми за години наред е ограбен от един безскрупулен човек", плаче педагожката.

След като Илия Иванов съобщи за патилата си с криминално проявения "майстор", само за няколко часа други 13 души му писали, че също са ограбени по подобна схема от него. А МВР и прокуратурата бездейства...

Така заварили апартамента си на 16 май Илия Илиев и съпругата му, след пралети 13 000 лева. А по договор всичко трябвало да бъде завършено