Сенегал е на 1/8-финал, Нидерландия преби нещастните катарци

Еквадор остава на трета позиция и си тръгва

Футбол
19:06 - 29 Ноември 2022
3104
Сенегал е на 1/8-финал, Нидерландия преби нещастните катарци

Сенегал победи Еквадор с 2:1 в мач от група А на Световното първенство по футбол и се класира на осминафиналите в Катар, като завърши втори в групата си с 6 точки, една зад Нидерладия, а Еквадор остава на трета позиция с 4 пункта на сметката си.

В 43-та минута Исмаила Сар бе фаулиран в наказателното поле и френският съдия Клеман Тюрпен не се поколеба да отсъди дузпа за Сенегал. Именно крилото се нагърби с изпълнението и успя технично да отбележи в левия ъгъл на Галиндез, който не успя да помръдне.

Еквадор изпълни страхотен ъглов удар в 68-та минута, при който топката бе отклонена на първа греда и тя стигна до Мойсес Кайседо, който успя на празна врата да изравни резултата.

В 70-та минута Калиду Кулибали достигна до отбита топка, след нескопосана изява в защитата на Еквадор, и успя с презицен удар с десния крак отново да даде преднина на Сенегал.

В другия мач от групата Нидерландия ходом победи домакина на Мондиал 2022 Катар с 2:0 и по този начин си осигури първата позиция.

В 26-ата минута Гакпо откри резултата, след като получи топката от Клаасен, напредна няколко метра и от границата на наказателното поле шутира силно в долния ляв ъгъл на Баршам.

"Оранжевите" поведоха с 2:0 само четири минути след началото на втората част. Клаасен центрира в наказателното, а там катарски бранител не успя да пресече подаването и топката попадна у Депай, който стреля от въздуха, но Баршам отрази. При добавката обаче Де Йонг нямаше как да сбърка на празна врата от няколко метра - 2:0.

В 68-ата минута Бергхаус прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като в хода на атаката Гакпо си бе послужил с ръка.