Сензация в Lupa.bg: Костовисти гласуват за Мая Манолова на балотаж

У нас
18:55 - 05 Септември 2019
8024
Сензация в Lupa.bg: Костовисти гласуват за Мая Манолова на балотаж

Хората на Иван Костов може да гласуват за Мая Манолова на местния вот, при евентуален балотаж между кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и бившия омбудсман, научи ексклузивно Lupa.bg. Колкото и да не е за вярване, политици от „Да, България” отсега обсъждали този вариант, за да са готови за „извънредната ситуация”, тъй като са наясно, че техният кандидат Борислав Игнатов едва ли ще достигне до втори тур.

Част от тъмносините имат готовност да подарят гласа си на бившето червено острие единствено с идеята да са „контра” на кандидата на ГЕРБ. 

Със замисления вот десебарите планирали и втори удар - да накажат СДС за коалицията с управляващите, защото този съюз отдавна им е трън в петата, разказват запознати с абсурда. Така костовистките фенове на Мая били готови да пуснат бюлетината реално за ляв кандидат, но да не гласуват заедно със сините.

Рамковото споразумение между СДС с ГЕРБ задължава и двете партии да гласуват единно на в тори тур навсякъде, където имат общ състезател в страната. Естествено, сините ще подкрепят Фандъкова при балотаж в София.

Въпросният казус с плана на тъмносините за Мая не е нещо невиждано. Подобен вариант се разигра пак от страна на ДСБ на президентските избори. "Ще се повтори схемата Румен Радев - Цецка Цачева на президентските избори. Тогава Радан Кънев призова своите да гласуват по съвест, което означаваше да не пускат бюлетина за бившата парламентарна началничка. Затова и голяма част от десните дадоха гласа си за Румен Радев", припомниха десни политици. 

„Така ще стане и сега с „Демократична България”. Ако има балотаж в София, ще има призиви да не се гласува за Фандъкова, което ще означава само едно - пуснете бюлетина за Мая Манолова”, разшифроваха елементарния казус критични към идеята десни политици. Те припомниха и друг интересен факт - че Командира, който продължава да дърпа конците на десните и бившият омбудсман винаги са били в много добри отношения и често можеше да бъдат видени заедно на сладка приказка в кулоарите на парламента, когато и двамата бяха депутати.