Сергей Бубка и Снуп Дог ще носят олимпийския огън

Спорт
15:51 - 23 Юли 2024
3440
Сергей Бубка и Снуп Дог ще носят олимпийския огън

Американският рапър, актьор и музикален продуцент Снуп Дог ще бъде сред носителите на олимпийския огън в петък, последния ден от щафетата преди вечерта на откриването на Олимпийските игри в Париж.

Към него ще се присъединят френската актриса Летисия Каста, френският рапър MC Solar, както и легендарният украински лекоатлетик и многократен рекордьор Сергей Бубка.

Снуп Дог ще бъде сред последните носители на олимпийския огън, носейки го по улиците на Сен Дени, етнически колоритно северно предградие на Париж, където се намират Олимпийският стадион и Центърът за водни спортове.

Олимпийският огън пътува два месеца през Франция, а в петък сутринта ще премине и през олимпийското село, което се намира между Сен Дени и съседния Сен Уен.

„Нека празнуваме, нека направим тези игри запомнящи се, нека оставим най-добрите да блестят със златото“, каза 52-годишният артист, който беше нает от американския канал NBC като един от коментаторите на Олимпийските игри в Париж.

„Израснах, гледайки Олимпийските игри и съм толкова развълнуван да видя тези невероятни спортисти да се представят по най-добрия си начин в Париж“, каза рапърът в изявление за NBC.

„Ще имаме някои луди събития и, разбира се, ще внеса стила на Снуп: това ще бъдат най-епичните игри“, каза той пред NBC.