Севиля удари леко Чуковете

Испанците с крехък аванс преди реванша с Уест Хем

Спорт
11:33 - 11 Март 2022
2049
Севиля удари леко Чуковете

Севиля взе крехък аванс от 1:0 срещу Уест Хем в първи осминафинален сблъсък между двата отбора в елиминациите на Лига Европа. Единственият гол на "Рамон Санчес Писхуан" отбеляза Мунир Ел Хадади. И двата отбора играха много открито, а мачът можеше да отиде и в двете посоки.

Иван Ракитич получи контузия по време на загрявката и бе сменен в титулярния състав на Хулен Лопетеги от Мунир Ел Хадади.

Севиля организира много добра атака в 4-ата минута, когаот Хесус Корона центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Мунир Ел Хадади засече топката и стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Алфонс Ареола.

Минута по-късно Михаил Антонио успя да се пребори с двама защитници на Севиля, но след това стреля от много малък ъгъл в аут.

Уест Хем направи много голям пропуск в 11-ата минута. Мануел Лансини центрира от фал в наказателното поле на Севиля, където Деклан Райс продължи към Никола Влашич, който стреля с глава, но Буну успя да спаси. След това Михаил Антонио можеше да добави, но се размина с топката.

Севиля създаде отново напрежение пред вратата на Уест Хем в 27-ата минута, когато Маркос Акуня подаде към Мунир Ел Хадади, който стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Алфонс Ареола. Две минути по-късно Хесус Навас центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Юсеф Ен-Несири стреля с глава, но право в ръцете на Ареола.

Уест Хем отвърна с бърза атака в 30-ата минута, която бе завършена с удар на Никола Влашич от границата на наказателното поле на Севиля, но Буну се намеси и изби в корнер.

Уест Хем създаде опасно положение пред вратата на Севиля в 47-ата минута. Михаил Антонио подаде към Томаш Соучек, който отправи много силен удар от дъгата на наказателното поле на домакините, но Ясин Буну се намеси и спаси.

Оливер Торес центрира в 57-ата минута в наказателното поле на Уест Хем, където Ен-Несири засече топката с глава, но я прати право в ръцете на Алфонс Ареола.

Севиля поведе с 1:0 в 60-ата минута с много красив гол на Мунир Ел Хадади. Маркос Акуня центрира от фал в наказателното поле на Уест Хем, където Мунир Ел Хадади бе оставен непокрит. Бившият футболист на Барселона стреля от ждроп и прати топката във вратата на Ареола, който нямаше как да реагира.

Алфонс Ареола се наложи да се намесва много решаващо в 66-ата минута. Оливер Торес стреля от малък ъгъл, но отправи много силен и точен удар, което наложи намесата на вратаря на Уест Хем.

Севиля направи много сериозен пропуск в 71-ата минута. Юсеф Ен-Несири пусна много добър пас към Лукас Окампос, който стреля, но покрай левия страничен стълб на вратата на Алфонс Ареола.

Минута по-късно Уест Хем веднага отговори. Саид Бенрама подаде към Мануел Лансини, а той стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Хесус Навас. В 72-ата минута Лансини стреля от дъгата на наказателното поле на Севиля, но неточно в аут.

Лукас Окампос отправи много опасен удар в 84-ата минута, но встрани от вратата на Алфонс Ареола.

Така Севиля има предимство от един гол преди реванша, който е след седмица в Лондон.