Сграда-убиец в "Красно село" едва не претрепа майка с бебе

Опасен строеж се издига незаконно в елитния столичен квартал, общината нехае

Новини
16:37 - 28 Юли 2023
5756
Сграда-убиец в "Красно село" едва не претрепа майка с бебе

Недостроена сграда, намираща се до клиника “Малинов” на бул. "Гоце Делчев" №46 в столичния квартал "Красно село", тормози живеещи и преминаващи в близост до нея, алармират столичани. Районната администрация е затрупана от жалби, но въпреки това злополучната кметица Росина Станиславова, избрана с листата на ДБ, не е взела никакви мерки до момента на отстраняването й. Към този момент проблемът по неволя е прехвърлен към новия кмет арх. Румен Русев, който се е видял в чудо коя каша, забъркана от Станиславова, да разреши първо, съобщава в. "19 минути".

Опасната сграда се строи в пълно нарушение на закона - нито има информационна табела кой е възложител и кой изпълнител, нито пък е обезопасена

От опасната сграда на бул. "Гоце Делчев" падат части от конструкцията, а тротоарът е напълно разрушен от тежката строителна техника, обслужваща обекта. Преди няколко дни откъснат метален профил едва не убива майка с малко бебе, сигнализира Гергана Петкова, живееща в близост. Оказва се, че подобни инциденти е имало още поне два пъти, разкриват пред Lupa.bg хора, живеещи в района.

На сградата няма табела кой е възложител и кой е изпълнител на обекта, което е в грубо нарушение на закона. Не е известно и какво е свършено до момента от ДНСК- институцията, ангажирана с подобни казуси.